dinsdag 26 januari 2010

De waarheid duurt het langst


Zoals David van de week al schreef, hadden we het afgelopen zondag over de ingevulde antwoorden voor de stemwijzer. Soms heb je van die stellingen waar je afvraagt wat je moet antwoorden. Neem nou de vraag: "moeten er meer activiteiten in buurtcentra komen voor jongeren van boven de 23 jaar?". Als 24 jarige zou je natuurlijk actief moeten worden voor GroenLinks, of een andere grote mensen-club. Op die leeftijd heb je immers geen georganiseerde jongerenactiviteiten meer nodig. Ik denk dat veel mensen die de stemwijzer invullen snel kiezen voor meer activiteiten voor jongeren, dus eens. Als partij kan je dan strategisch "eens" invullen en dan in het commentaar, (dat veel minder mensen zullen lezen) zeggen dat zij het zelf moeten organiseren.

Nog zo'n voorbeeld is de gedwongen spreiding schoolgaande kinderen, om de vorming van "zwarte scholen" tegen te gaan. Groenlinks is hier best vaak voor te porren, maar in Zuidoost speelt dat niet. De enige school in Zuidoost die niet in lijn met de buurt is, is de school van Nellestein. Deze is namelijk te zwart, dus te gemengd. Gedwongen spreiding in Zuidoost is dus veel moeite doen om een niet bestaand probleem op te lossen. Opnieuw ben ik bang dat veel mensen in de haast toch "eens" zullen invullen, bij de stemwijzer. Wij zouden hier strategisch "eens' kunnen invullen, met als toelichting dat het niet speelt in Zuidoost.

Zoals duidelijk mag zijn: Groenlinks staat voor haar stadpunten, ook als het strategisch is om deze anders in te vullen. We zeggen gewoon eerlijk dat we voor of tegen zijn, dan kost het maar kiezers. Eerlijkheid duurt tenslotte het langst.

Overigens hoop ik uiteraard dat de stemmers hun mening baseren op meer dan de dertig, snel ingevulde, stellingen van de stemwijzer. Bekijk bijvoorbeeld eens onze uitgebreide standpunten.


Jesse de Wit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten