zaterdag 9 januari 2010

Campagne aftrap

Op vrijdag 8 januari 2009 trapte Groenlinks af voor de campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De lijst staat vast. Het verkiezingsprogramma is nog warm van de pers en we hebben er zin in!

De avond werd gekenmerkt door een treffen van oude bekenden. Nieuw aanstormend talent en een grote inzet van vrijwilligers zegt veel over de avond. Zo was er zelfgemaakte salade, van een van de leden. Tijdens de toespraak van Iwan Leeuwin worden belangrijke issues niet gemeden. Zo wordt armoede in deze tijden verwoord: "armoede heeft ook te maken met het afsluiten van stroom, omdat iemand de energierekening niet kan betalen. In Zuidoost staan er nu op dit moment vele mensen letterlijk in de kou.

Tijdens een mooi toneelstuk, in de vorm van een interview, werd de ervaring van het flyeren met ons gedeeld. Politiek is allemaal een pot nat, aldus de burger.

Terug naar de toespraak van Iwan. Volgens Iwan zijn wij, Groenlinks, zelfs klaar om te regeren. Zo belangrijk vindt hij blijkbaar de taak van Groenlinks in Amsterdam Zuidoost.

De avond kan als zeer geslaagd worden omschreven. Met een opkomst van ongeveer 25 personen en zelfs vertegenwoordigers van de VVD en de PvdA, kwamen zelfs onze politieke vrienden eens kijken hoe je nu echt goed een campagne kunt aftrappen. Nu nog wat mooie woorden van onze lijsttrekker Iwan Leeuwin: "we hebben de inhoud, we hebben de knowhow en de guts!".

Door: David Lindenaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten