maandag 15 februari 2010

GroenLinks luistert naar de jongeren!

Jongerenbijeenkomst Royal vrijdag 5 februari 2010.

Tijdens een levendige en zeer interessante Jongerenbijeenkomst heeft GroenLinks, verstrekt door haar eigen jonge leden Simion Blom en David Lindenaar geluisterd naar de jongeren uit de buurt. Er is een discussie opgestart tussen de pauzes van de mooie filmproductie onder leiding van Braien Bhigh ‘Stop the Violence’. Banen, opleidingen en huisvesting waren slechts enkele van de te bepraten onderwerpen. Tijdens deze bijeenkomst, waar meer dan 30 jongeren bijeen waren, werd een vurig pleidooi gehouden door Urwin Vyent voor de toekomst van jongeren in Zuidoost.

GroenLinks heeft harde statements van de jongeren gehoord. ‘Na jullie bezoek verdwijnen de woorden in de lucht’. ‘Het gaat om daden, niet om woorden’. Braien meende dat er veel politici uit het stadsdeel over de jongeren praatten en niet met de jongeren. GroenLinks praat met hen. Daar is hij blij mee. Tijdens deze bijeenkomst heeft GroenLinks toegezegd de discussie met de jongeren voort te willen zetten. Want GroenLinks luistert naar deze jongeren. Bij de discussie is de politie wel 9 maal langs gereden. Veel jongeren ervaren deze aanwezigheid als intimidatie. Er werd aan GroenLinks gevraagd een statement te maken en met de jongeren na sluiting van Royal buiten te gaan staan. Wacht maar af. Ze komen vanzelf…

De discussie is als positief ervaren door de jongeren. Maar GroenLinks weet ook dat deze avond (alleen) een druppel is op een gloeiende plaat. “Als ik morgen naar DWI ga dan is mijn positieve fibe van gisteren weg. Dan kom ik er nog steeds niet; ook niet met een stropdas”

1 opmerking:

  1. Paleis is mijn log op robalberts.punt.nl over deze bijeenkomst.
    Een paleis gun ik alle jongeren van Amsterdam-ZuidOost.
    En dat is meer dan 1 No Limit!

    BeantwoordenVerwijderen